• Vindveggen - Bilde - bærekraftig arkitektur

Bærekraftig arkitektur

For byggenæringen er bærekraftig arkitektur ofte det samme som energieffektivitet målt i kilowattimer. Og ja, det er viktig at en bygning er energieffektiv, men bærekraftig arkitektur handler også om materialvalg, bygningens form, dens plassering og mye annet. Begrepet ble opprinnelig lansert av Gro Harlem Brundtland i 1987 gjennom en FN-rapport, og i dag er det mer aktuelt enn noen gang tidligere. Selv om begrepet også har blitt misbrukt og misforstått, er det i dag viktig at vi fortsetter i denne tankegangen slik at vi får sunne bygninger der vi trives og kan være kreative og produktive. 

Bærekraftig arkitektur dreier seg også om inneklima og romløsninger. Dersom vi ikke trives hjemme, på skolen eller på arbeid, vil vi heller ikke kunne yte maksimalt for de rundt oss. 

Vi tar gjerne på oss oppdrag i alle størrelser og kategorier. Tidligere har vi erfaring fra næringsbygg, skoler, barnehager, rekkehus, hytter, eneboliger, tilbygg og boligkomplekser. 

En framtid med bærekraftig arkitektur
Miljøforandringene rundt oss er et faktum, og vi blir alle nødt til å se på hvordan vi kan bidra til å bruke mindre energi. Med ny teknologi kommer også nye muligheter, og disse skal vi ta vare på og bruke til vår egen og vår klodes fordel. Vi ønsker å være et arkitekturverksted der man har fleksibilitet og åpenhet til å utforske nye spennende løsninger. 

Ønsker du å høre mer om bærekraftig arkitektur er det bare å ta kontakt med Vindveggen Arkitekter.