• Vindveggen - Bilde - passivhus

Passivhus

Konseptet med passivhus ble utviklet i Tyskland og det som gjøre disse husene spesielle er at de er bygget på en måte som gjør at bruker mye mindre energi enn de tradisjonelle boligene gjør. Med brukervennlige løsninger har man klart å lage et konsept som ikke bare reduserer energiforbruket vesentlig, men som i tillegg bidrar til en sunn luftkvalitet innendørs.

Hovedelementene i disse husene er at de har ekstra varmeisolasjon, moderne kvalitetsvinduer, bruker solenergi og har god tetthet. På denne måten reduserer man forbruket uten at man skal gå på kompromiss med den hjemlige komforten. I en periode da vi opplever et økt fokus på miljø og bærekraftighet, er dette en meget god løsning for deg som skal bygge en ny enebolig. 

Vindveggen Arkitekter har som mål å lage god, bærekraftig og miljøtilpasset arkitektur som overrasker og begeistrer. Vi har tegnet skoler, barnehager, næringsbygg, eneboliger, hytter og mye annet. 

Stadig flere passivhus i Norge
I dag opplever vi en økt etterspørsel etter disse energieffektive løsningene, selv om vi fortsatt ligger bak andre land vi liker å sammenligne oss med. Ikke bare sparer man penger ved å investere i disse husene, men man sørger også for et sunt inneklima til hele familien i mange år fremover. 

Har du spørsmål om passivhus og ønsker å høre mer, er det bare å ta kontakt med Vindveggen Arkitekter.