Bolig Lørenskog
enebolig

En innholdsrik enebolig på 430 m2 BRA, med høy kvalitet og gjennomført materialbruk.

Villa

Nederste etasje er utført i plasstøpt betong og kledd i langformat dansk tegl. Hovedbæresystemet i andre etasje utgjøres av Baubuche limtre - søyler og bjelker i bøkefinér. Denne etasjen er utvendig kledd i tegl og oljet sedertre. Et vindusbånd i varierende høyder snor seg rundt hele etasjen og gir godt med dagslys i alle oppholdsrommene.

Innvendig er alle yttervegger i den øverste etasjen kledd i ubehandlet sedertre, mens alle himlinger er utført i ubehandlet lys osp. Denne materialbruken gir både naturlige robuste overflater og et godt inneklima. 

villa
villa

Boligens hovedadkomst ligger i underetasjen. En stor dobbel garasje er innlemmet i bygningskroppen. Etasjen inneholder en spa-avdeling med bad, dusjer, badstue og muligheter for trening. I denne etasjen finnes også en bileilighet for besøkende.

I hovedetasjen finnes soveromsavdeling med bad og garderober, TV-stue, samt et stort allrom med utsikt i tre himmelretninger. Fra allrommet kan man via en klimatisert vinterhage komme til en stor veranda mot sør. Fra verandaen løper to svalganger langs fasadene mot øst og vest.

Villa
DSC_2414

Boligen baserer mye av energitilførselen på miljøvennlige tekniske løsninger. Romoppvarming skjer med energi fra bergvarme gjennom en vann-til-vann varmepumpe. Den sørvendte takflaten rommer et stort solcelleanlegg som bidrar med fornybar energi til boligen.

iGuzzini har vært lysdesigner i prosjektet.

Villa
Villa