Parkalléen 2
boligbygg

En total ombygging av eksisterende bebyggelse i Lillestrøm sentrum. Det nye bygget inneholder 48 boliger og 1400 m2 næringslokaler. I kjelleren finnes et kompakt multiparking-system.

Prosjektet baserer seg på en totalombyggng av det gamle Jens Evensens kvartalet, som ligger midt i Lillestrøm sentrum med kinokvartalet som nærmeste nabo. Prosjektet bygger på bæresystemet i den eksisterende bebyggelsen. De tre øverste etasjene med leiligheter bygges helt nytt. Flere av leilighetene i andre etasje vil har stor takhøyde på grunn av eksisterende etasjehøyde - noe som vil gi disse leilighetene ekstra kvalitet. Det har vært viktig å skape en miks av ulike leiligheter i prosjektet. Boligene har vist seg svært attraktive for kjøpere.

Fra Stortorget
Fra rundkjøring

Bygget fremstår som et veltilpasset, moderne bygg der hver fasadedel har sin visuelle funksjon. Fasadene er spennende, med variasjon i fasademateriale og varierende vindusstørrelser som gjenspeiler romfunksjonene. Balkonger som både er inntrukne og samtidig har mindre framspring, gir ytterligere vitalitet til fasadene og vil være innglasset mot nord og øst.

1727-02-DNB-i-01_Apt-202_living-kitchen_R03
Fra veien
Fra P-plassen
Perspektiv natt
Bakgård